שאלות נפוצות

מה זה השלט החכם של LG?

שלט אינטראקטיבי חכם הכולל חישן תנועה וחיווי קול, המאפשר לנווט בין התפריטים כמו עכבר אלחוטי. ניתן להצביע, לגלול או ללחוץ.

לחיצה על כפתור הבית תעלה את התפריט הראשי של הטלוויזיה.

הגלגלת, בעזרתה תוכלו לנווט למעלה, למטה, ימינה שמאלה, או פשוט לגלול את גלגל הגלילה.

בכל שלב תוכלו לחזור למסך הקודם באמצעות לחיצה על כפתור Back.

על מנת לשנות את הגדרות הטלוויזיה, לחצו על  כפתור גלגל השיניים שעל השלט.
השלט שלנו מיוחד והכוון אליו הוא מצביע נקלט על ידי מסך הטלוויזיה כך שתוכלו בקלות לכוון וללחוץ.

איך מחברים סאונד בר?

הגדרה סאונד בר עם כבל HDMI לסאונד בר התומך ב-HDMI ARC:

  1. יש לחבר את כבל ה-HDMI מהטלוויזיה יציאה HDMI 2 ARC לכניסה HDMI ARC בסאונד בר.
  2. יש לבחור בטלוויזיה את אפשרות יציאת השמע HDMI ARC (דרך מסך הגדרות -> צליל) וביציאת שמע דיגיטלי יש לבחור “אוטומטי”.
  3. זהו, לאחר כמה שניות הסאונד בר צריך להתחבר ולשדר את הסאונד מהטלוויזיה בצורה שקופה.
    למעשה כל מה שתחברו לטלוויזיה (דרך ה-HDMI) כמו סטרימר, ממיר וכדו’ הסאונד יעבור אוטומטי לסאונד בר.
    אפשרות זו גם תאפשר תמיכה לשליטה על הסאונד בר (עוצמת הקול) מהשלט הרחוק של הטלוויזיה.

איך לחבר מקרן-קול לטלויזיה?

במערכת הפעלה webOS 3.5, 4.0 כאשר מחברים סאונד בר לטלוויזיה יש להיכנס לסרגל האפליקציות שמופיע עם לחיצה על מקש הבית, לזוז ימינה מעט בסרגל עד שמגיעים לאופציה של "מחבר התקן" וללחוץ.
במסך "מחבר התקן" יש לבחור – שורת צליל.
לאחר שבחרנו את ההתקן שנרצה לחבר יש לבחור באיזו דרך אנו רוצים לחבר את ההתקן:
אלחוטי – Bluetooth - יש לוודא שהמקרן דלוק ולכוון את הפונקציה של המקרן ל LG TV כדי לדאוג לסנכרון מלא בין הטלוויזיה לסאונד.
בטלוויזיה יש ללחוץ על בחירת התקן – הטלוויזיה תזהה את המקרן ותציג אותו, יש לבחור את המכשיר המתאים שמופיע. ניתן לבצע בדיקת צליל.
אופטי – יש לחבר את המקרן בכבל אופטי אל הטלוויזיה ולהדליק אותו ולוודא שהוא מכוון על פונקציה OPTICAL ביציאת השמע יש לבחור LG SOUND SYNC (אופטי) במידה ומקרן הקול אינו תומך בסנכרון שמע יש לבחור ביציאת השמע – אופטי. ניתן לבצע בדיקת צליל.
HDMI (ARC) - יש לוודא שמקרן הקול מכוון על פונקציה HDMI-IN , יש לחבר כבל HDMI בין מקרן הקול לטלוויזיה – לשים לב לחבר ליציאת HDMI שהיא ARC ולבצע בדיקת צליל.
למערכות הפעלה webOS 1.0, 2.0, 3.0 – קישור לסרטון של LG

מה זה OLED ומה יתרונות הטכנולוגיה?

במסך OLED אין תאורה אחורית שדולקת כל הזמן, אלא כל פיקסל מואר באופן עצמאי ומקבל את עוצמת ההארה הרצויה בהתאם לתמונה המוצגת במסך. בצורה זו, אם מוצג צבע שחור, הפיקסל כבוי ואז מתקבל צבע שחור מוחלט.

טכנולוגיית ה- OLED היא הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם, בעזרתה ניתן ליצור מסך שקוף, מתגלגל, גמיש - הכל הודות לפיתוח מיוחד של מסך ללא תאורה אחורית.

במסך OLED אין תאורה אחורית שדולקת כל הזמן, אלא כל פיקסל מואר באופן עצמאי ומקבל את עוצמת ההארה הרצויה בהתאם לתמונה המוצגת במסך. בצורה זו, אם מוצג צבע שחור, הפיקסל כבוי ואז מתקבל צבע שחור מוחלט.

חשיבותו הרבה של הצבע השחור האחראי לניגודיות בולטת במיוחד כאשר השחור המתקבל הינו מוחלט, כך כל הצבעים נראים בולטים וחדים יותר ומתקבלים פרטים שלא יכולנו להבחין בהם קודם. ההבדלים בין האור והצל יוצרים את עומק התמונה, ממש כמו העין האנושית וכך מתקבלת תמונה עשירה, תלת מימדית, ממש כמו במציאות.

מסך ה- OLED הוא מסך דק ואלגנטי בעל עיצוב עוצר נשימה. אחידות הצבעים נשארת קבועה בכל זווית צפייה, גם כאשר נעמוד מן הצד ונתפעל מהמסך הדק נבחין בצבעוניות המדהימה של המסך כאילו עמדנו ממש מולו, במרכז.

טלוויזיות ה- OLED של LG מדורגות כבר חמש שנים ברציפות כטלוויזיות הטובות בעולם עם הדירוג הגבוה ביותר במגזינים הטכנולוגיים המובילים כמו RTING ,consumer electronics,What hi-fi ,Forbes ועוד.

מהי טלוויזית 4K?

טלוויזיית  4K היא טלוויזיה בעלת רזולוציית (UHD (ULTRA HD. פירוש הדבר שבטלוויזיה יש 3,840 פיקסלים אופקיים ו-2,160 פיקסלים אנכיים, סך הכול 8.3 מיליון פיקסלים.

רזולוציה היא מונח המייצג את מידת הצפיפות של הנקודות הזעירות, הפיקסלים, על המסך. פיקסלים בודדים מתאחדים כדי ליצור את התמונה המלאה אותה רואים על המסך, לכן ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, כך הרזולוציה גבוהה יותר. ה-"K" ב-4K  מציין Kilo (קילו, 1000), כלומר, טלוויזיה בעלת רזולוציה אופקית של 4,000 פיקסלים לערך.

בטלוויזיות 4K  יש פי ארבעה יותר פיקסלים מאשר בטלוויזיות Full HD מסורתיות (1920x1080). במסכים קטנים בגודל 43" או 49" קשה לראות את ההבדלים בין מסך (UHD (4K למסך FHD, אך אם תשוו את האיכות של טלוויזיית Full HD בגודל 65 אינץ' לטלוויזיית 4K UHD   בגודל 65 אינץ', תבחינו בהבדל בפיקסלים על המסך. בטלוויזיות ברזולוציה גבוהה, הפיקסלים קטנים יותר מאשר בטלוויזיה ברזולוציה נמוכה יותר באותו גודל, כך שתוכלו ליהנות מחוויית צפייה טובה יותר,  ללא הגבלות של מרחק הצפייה ולצפות מקרוב מבלי להבחין בפיקסלים הבודדים.